14.3.2015 – Hawaii 2015 – pláže, hory, zima

Dobry vecer z dvou ticis metru nad morem 🙂 tedy z Havaje 🙂 Tedy ze zimy jako prase 🙂

Michal mel dneska bjecny napad, ze vzhledem k tomu, ze u plaze je nam v noci moc teplo, je treba vyjet nekam vys, kde nebude tak strasny hic a kde konene pouzije svuj spacak! Nu…toz napad to byl skvely, jsme tady, co vic si prat, doufam, ze to dopisu, jelikoz mi lehce omrzaji prsty 🙂

Ale abych nepredbihal. Dnesni den byl jeden z nejhezcich a nejromantictejsich tady na ostrovech. Na coz je treba si pripit, takze na zdravi 🙂 (snad bude tepleji) 🙂

Den zacal v kempu u Hany jmenem, ktere nedokazu napsat. BYlo to neco jako Wainapapapapapa. Vcera jsme se ubytovali a po kontrole muzatkou se psem a ujistenim, ze prset nebude a dneska bude krasny den jsme usnuli spankem milosrdnych. Rano Michal vymyslel skvelou prochazku k lavovym tunelum a jeskynim spojenym s cernymi plazemi. Vse bylo v dosahu cca 200 metru od kempu, coz jsme ale vzhledem k nasim cestovatelskym zkusenostem nezjistovali a proste sli, kam nas nohy nesly. Po asi 6sti km prochazky po pobrezi, ktere bylo pokryto lavou a nekdo tu mozna kdysy sel, protoze tu byla vyslapana cesta mezi sutry jsme to pomalu vzdali s tim, ze tam asi lavove jeskyne, ani nic dalsiho nebude (meli jsme pravdu). Nicmene celou prochazku musim maximalne vyzdvyhnout, protoze az na propihle chodidlo o jeden z sutru jsme videli naprosto neuveritelne pribojove vlny, ktere v modre vode oceanu s sumenim narazely do skalnatych prevysu a vytvarely tak podivanou, ktera je mozna videt jen v 3D filmu vymodelovanem pocitacem.

Po navratu do kempu, kdy jsme nevideli vubec nic jsme nasli jinou cestu, ktera nas zavedla k vyse zminenym atrakcim, ktere ale ani z poloviny nebyly tak pekne jako prochazka.

Byl zvolen cil Wailuku, kde byl naplanovan obed a vzhledem k naprosto dokonalemu pocasi pak dalsi zastavka na zapadni strane ostrova pod horou HaleaKala, kde je asi 30 plazi. Konecne po dlouhe dobe jsme se jeli vykoupat. Cesta z Hany byla opet velkym zazitkem, protoze se klikati nad propastmi zalivu z jedne strany a ze strany druhe je lemovana vodopady a neuveritelnou florou.

Po dojezdu na plaz s plnymi brisky z Mekace jsme vyvalili svoje zvetsujici se pupecky slunecnimu svitu a konecne si uzivali zaslouzeneho volna. To jsme jeste netusili, jaka bude v kempu 2000m od plaze zima.

Kolem pate padlo rozhodnuti, ze vzhledem k naprosto dokonalemu pocasi se pojedeme ubytovala na HaleaKalu a pak vyjedeme az do 3050m.n.m., kde se podivame na zapad slunce. Meli jsme trosku obavu z mlhoveho oparu, ktery se kolem HaleaKali rozprostiral, ale po vyjeti nad 1700m se obloha uplne vycisila a mraky zustaly pod nami. Byl to naprosto jedinecny pohled na tu bilou nadheru. Stoulapi jsme vis a vis, lahve s pitim nam bomptali, jak klesal tlak a my, zcela uchvaceni zacinajicim zapadem slunce jsme se obavali, aby nam nedosel benzin v nasem auticku. Nastesti se tak nestalo, vyjeli jsme az nahodu na summit, ktery je umisten nejvys z cele hory, opravdovych 3050metru nad morem. Byla tam opravu velka zima…foukalo… vsude polonahe japonky, ktere kvilely zimou a my, stari horalove jsme porizovali jednu fotografii za druhou, aby nam neuslo nic z te krasy. I po zapadu slunce jsme jeste chvilku setrvali na miste a uzivali si to bozske ticho a priliv Bozske energie, ktery je zde deklarovan a opravdu je citit dotek bozi (Amerika na me ma nejake prazvlastni ucinky – jeste k tomu jen napisu, ze je tu vetsi koncentrace kostelu na m2 nez Mc Donaldu, coz je co rict).

Ted jiz jsme sestoupili do nasich mrazivych 2000 metru nad morem a uzivame si fazolky, ktere do nas vstoupily a doufame, ze nas trosku zahreji zevnitr.

Prejeme Vam krasny den a zitra letime na dalsi ostrov, tak na nas myslete, aby bylo vse v poradku. Je dost pravdepodobne, ze tento clanek bude distribuovan az po nasem priletu.

Aloha z Hawaii a mahalo

p.s. Vzkaz do Cech od M. pro M. „pri zapadu jsem na tebe myslel“ (podobnost M. muze byt zavadejici a zcela nahodna)

p.p.s: pri nasem vystupu na horu nebylo ublizeno zadnemu zvireti, ani zadne rostline

p.p.p.s.: vzkaz od J. pro A., M., T., L., S. : jsem v duchu s Vami 🙂

p.p.p.p.s: vzkaz od Zuzky pro vsechny: Mam Vas rada, za 200m odbocte doleva 😀

Komentáře

komentářů

Napsat komentář