29.11.2015 – Koh Wai

Dobry vecer z prekrasneho ostrova Koh Wai. Dnesek zacal velmi prijemne a to probuzenim po rumove noci, kdy vcerejsi rumovy dychanek zakonceny priznivou zpravou, ze dnes odjizdime misto v 9:00 az ve 12:00 se mohl trosku protahnout a my jsme se diky tomu daleko lepe vyhajali. Bylo to uz trosku potreba, protoze precijenom utrapa cestovani na nas zacina byt znat.

Zacina se nam vsem ucpavat lymfaticky system a tak jsme se rozhodli, ze volny cas vyuzijeme k navsteve mistiho masazniho salonu „u dvou kurat“.

Vcera vecer tuto super zpravu prijal lehce orumovany Michal na hamace (houpaci sit) a nebylo uplne jasne, jestli dobre rozumel on i ten, kdo ty zpravu prinesl. Michal pak sel vedle k sousedum hrajicim na kytary a fylosofoval o nesmrtelnosti mistnich brouku a velikosti vesmiru, tak jsme nevedeli uplne presne, jestli ty informce ponekud nesplyvaji. Jak se ale ukazalo na snidani, tak ne. Opravdu nam to posunuli na 12:00 kvuli odlivu a prilivu uprchliku do Vietnamu, ktery evidetne zasahuje az do zdejsich vod. (pochopitelne se jedna o priliv a odliv rizeny mesicem … Listopadem).

Ranni vstavacka byla umocnena vedrem, ktere vsude kolem panovalo a i velke cikady se probraly zivotu. Jedna se uz ale neprobere, protoze ji Anicka vcera zivora zbavila. Kupodivu ji neukousla hlavu, ikdyz to vecer proklamovala.

Po snidani, ktera dnes byla velmi vydatna (Michalovi ukradl jeden z pritomnych japoncu toast a doted z toho ma traumaa doufame, ze dnes ze spani nebude volat jeho jmeno, jak vcera v noci po smlouvani s prodejcem alkoholu volal, ze cena je velka!!) , dali jsme si toasty, vejce s parky, ktere pripominaly gumove hracky pro psy…no nadhera…mozna by bylo lepsi, kdyby mistni resorty prestaly chtit byt nejlepsi v tom, co je dobre v Evrope a ukazali nam, co je dobre u nich…je teda asi pravda, ze by to potesilo jen nas…

Masaz byla ohranicena ranni ocistou strev, ktera probehla velmi rychle, dalo by se rict az zbesile. Trosku jsme si zanadavali, ze jsme vcera tu vodu u mistnaku nemeli pit… honi nas to i ted, vecer, ale probiha desinfekce Hong Thongem, tak to snad bude ok. Je taky mozne, ze je to nasledek masaze, ktera nasledovala po snidani, je ale trosku podezrele, ze uz ta ocista probihala pred ni.

V kazdem pripade jsme, dle Anicky, po Thajske masazi meli zacit ocistny ucinek teto masaze, ktery se mel projevovat ruznymi zpusoby. Je tedy mozne, ze i toto je jeden z nasledku (silne pochybuji) 😉

Masaz jako takova byl opravdu zazitek. Ja, jakozto novacek v dane oblasti jsem zvolil masaz olejem a Thajcem. Chlapec byl nezny a moc to nebolelo! Pry melo… Asi jsem byl dostatecne uvolnen! Michal prodelal masaz oblecen a bez oleje, takze ho to pry trosku bolelo, ikdyz mu ji delala Thajka.

Anicka si dala jen masaz nohou a do ted si libuje, jak ji to pomohlo pri otocich, kterymi trpi od letu ledadlem (asi mame podobnou nemoc, protoze ja je mam taky a me to nepomohlo vubec).

Ve 12 jsme se nalodili na speed lod, ktera nas odvezla az na tento prekrasny, ikdyz malinkaty ostruvek. Resort ve kterem se nachazime ma ve svem jmene „koralovy“. Je to dano tim, ze je umisten v zatoce, ktera je koralu plna. Jezdi sem dokonce vypravy z okolnich ostrovu, aby si tu mohli lidi zasnorhlovat. My tu mame za 50 B k vypujceni potapecsky set, takze uz jsme to dali a bylo to moc pekne. Vsude kolem proplouvaji rybicky a clovek ma po par minutach pocit, ze sem tak nejak patri…

Mistni restaurace je trosku pomalejsi, ale jidlo je fajn, cenove dostupne (hlavni chod kolem 100B). Dali jsme si obed i veceri a super! Jen nedoporucuji si dat ruzovy koktejl, ktery je ve stupnosti hnusnosti na prvnim miste 🙂 Chutna to jako rozpustene zuzu.

Odpoledne prijely tri lode, ktere nam tu vyhravaly a umistily do vody X snorchlistu, takze se chvilku zdalo, ze je cele pobrezi naplnene bojkami – jejich vesty, ktere na sobe asi musi mit z duvodu bezpecnosti uplne svitily! 🙂

I pres tenhle handicap jsme to tu prohlasili za jednu z nejkrasnejsich plazi a muzete nam tise zavidet. Ted uz jsme po veceri, posilnujeme se rumem (denni desinfekce) a opalujeme se pod lampou, ktera tu sviti.

Je mozne, ze budeme mit vsichni tri horecku dengue, nebo malarii, protoze protikomarove postriky zde funjguji tak napul a uz mame kazdy nejaky ten bodanec. vecer spime pod siti, tak na nas nebudou moct ryby vyplavene pri nocni bouri tsunami. (tento odstavec byl hlavne pro maminku Anicky)

Zitra vyrazime v 10:30 na Koh Chang, coz je ostrov nadohled tohoto, je velky a mame tam objednane sloniky…uz se na ne moc tesime, protoze jsou to milacci. Jen doufame, ze nas ty strevni potize dnes v noci pusti, protoze takovy posrany slon neni nic hezkeho 🙂

krasny vecer vsem, bez vyjimky

Kuba

Komentáře

komentářů

Napsat komentář